Ben je geïnteresseerd in innovatieve arbeidsmarktoplossingen die écht werken? Koplopers in zorg en welzijn vertellen op 21 maart 2024 hoe zij met uiteenlopende initiatieven aan de slag zijn gegaan vanuit de thema’s komen werken, blijven werken en anders werken.
De Koploperbijeenkomst wordt georganiseerd door het Actie Leer Netwerk in samenwerking met WGV Zorg en Welzijn en is gratis te bezoeken. Tijdens de bijeenkomst worden nieuwe Koplopers benoemd door het ministerie van VWS. Zij pitchen hun initiatieven en gaan daarna in meerdere presentatierondes in gesprek met geïnteresseerden over hun oplossingen en aanpak. Je hoort hun succes- én hun faalfactoren! Met als doel om van elkaar te leren en mooie initiatieven verder te brengen.
Spreker
Niemand kan de toekomst voorspellen maar een kijkje nemen in de glazenbol van Steven Verkuil, mede-oprichter van Inversable, doet je versteld staan. Zet je schrap, want hij vertelt over de wereld van Data ontwikkeling. Maakt Data voor zorg en welzijn echt het verschil? Denken zoals Steven vraagt echt om een andere mindset. Alle vertrouwde systemen en aanpakken worden ter discussie gesteld.
Is werken met data een aantrekkelijk perspectief? En hoe kunnen we data zo inzetten dat we het optimaal benutten? Je leert het tijdens deze bijeenkomst.
Koploper
De volgende Koplopers worden benoemd:
Thema blijven werken
- Centiv: ‘Radicaal ontregelen’ zorgt voor vertrouwen en gigantische groei
GGZ-organisatie Centiv bewijst dat ontregelen kan en werkt. Hier bepalen medewerkers dankzij een proces van ‘radicaal democratiseren’ zelf over het beleid en de werkomstandigheden. En dat vertrouwen in de medewerkers levert keihard resultaat op ten aanzien van groei, ziekteverzuim, cliënttevredenheid en innovatieve behandelmethoden. Kom in gesprek met deze koploper en ontdek hoe Centiv dit voor elkaar heeft gekregen.
Thema anders werken
- Zneller: Tijdrovend artsenformulier aangepakt door krokodillenjagers
Het ZN-formulier is een artsenverklaring die ingevuld moet worden bij het voorschrijven van bepaalde medicijnen. Dit formulier van verzekeraars vraagt dus onnodig veel tijd en energie van specialisten en huisartsen. Gelukkig is er nu de online app Zneller. Hiermee wordt het formulier verwerkt en verstuurd met een paar kliks. Een enorme tijdsbesparing! Ook iets voor jou? - Sociale robot inzetten als collega in de zorg
GGZ-instelling GGZ Oost Brabant zet al enige tijd in op de inzet van sociale robots om de personeelstekorten in de zorg op te vangen en de werkdruk bij medewerkers te verlagen. Een ervan is Tonnie die in dienst is als medewerker en dezelfde positie heeft als andere medewerkers. De resultaten zijn positief, de medewerkers enthousiast, de regionale samenwerking versterkt. Zin in nieuwe collega’s? Kom en ga in gesprek met deze mooie Koploper!
- Regionaal grip op wachtlijsten woon-/zorgplekken in de VVT met slimme software
Twaalf zorgaanbieders uit Zuidoost-Brabant werken via één regionaal wachtlijstbeheersysteem samen om alle zorgvraag en -aanbod binnen de VVT in de regio realtime in beeld te hebben. Dit wordt gedaan met behulp van het op maat ingericht ingerichte CRM-pakket Efficy. Er wordt gewerkt met diverse dashboards en er is up-to-date managementinformatie beschikbaar op regionaal, organisatie- en locatieniveau. De werkwijze is efficiënt en effectief voor cliënten en zorgverleners, de wachtlijst is actueel en de urgentie van de vraag is goed in beeld, de communicatie en samenwerking met ketenpartners sterk verbeterd, mail- en telefonische contactmomenten zijn drastisch afgenomen. Ga eens kijken bij deze Koploper als wachtlijsten in jouw regio ook aangepakt kunnen worden. - Het Virtuele Arkin Huis
GGZ-organisatie Arkin heeft 71 locaties. Daarvan zijn er 70 fysiek, en is er één digitaal: het Virtuele Arkin Huis. Hier wordt toegankelijke en veilige digitale zorg geleverd met dezelfde kwaliteit als op de fysieke locaties. Cliënten hebben dankzij dit nieuwe aanbod meer regie over hun eigen behandeling en zijn sneller aan de beurt. Voor behandelaars levert het tijdwinst en meer werkplezier op. Het Virtuele Arkin Huis staat voor hoogwaardige, betaalbare en vooral toegankelijke zorg. Zo zorgt Arkin ervoor dat het de groeiende zorgvraag aankan en de druk op behandelaars vermindert. Geïnspireerd? Ga met Arkin in gesprek tijdens deze bijeenkomst. - Kunstmatige intelligentie in het EPD vermindert de administratielast van zorgverleners
Het UMC Groningen (UMCG) en Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) zetten generatieve kunstmatige intelligentie (AI) in om de werkdruk van hun personeel te verlichten. De AI wordt ingezet in het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) en schrijft conceptantwoorden op vragen van patiënten. De zorgverlener hoeft dit alleen nog te checken en te versturen. Dit levert de ziekenhuizen nu al tijdswinst op, terwijl dit nog maar een begin is in het verkennen van de mogelijkheden van deze AI. Benieuwd hoe deze bijzondere innovatie is ontstaan? Ga met het UMCG in gesprek!
Waar en wanneer
Datum: 21 maart 2024
Locatie: Gasfabriek, Zutphenseweg 6b, 7418 AJ in Deventer
Programma
09.00 – 09.30 uur Inloop en ontvangst
09:30 – 09.45 uur Plenaire opening en welkom door Actie Leer netwerk en WGV Zorg en welzijn
09.45 – 10.30 uur Spreker Steven Verkuil
10.30 – 11.00 uur Benoeming van Koplopers
11.10 – 12.10 uur Drie presentatierondes: in gesprek met de nieuwe Koplopers
12.15 – 12.30 uur Terugkoppeling en afronding
12.35 uur Lunch en netwerken
De inschrijving is gesloten
De bijeenkomst is vol. Wil je er toch graag bij zijn, dan kun je een mail sturen om op een wachtlijst geplaatst te worden naar info@actieleernetwerk.nl .