Ben je geïnteresseerd in innovatieve arbeidsmarktoplossingen die écht werken? Koplopers in zorg en welzijn vertellen op 13 maart 2025 hoe zij met uiteenlopende initiatieven aan de slag zijn gegaan vanuit de thema’s komen werken, blijven werken en anders werken.
De Koploperbijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met werkgeverorganisatie Flever in Flevoland. Tijdens de bijeenkomst worden nieuwe Koplopers benoemd door het ministerie van VWS. Koplopers zijn impactvolle initiatieven bedacht en uitgevoerd door samenwerkende zorg- en welzijn organisaties. Deze koplopers nemen je mee in de initiatieven en gaan daarna in meerdere presentatierondes in gesprek met geïnteresseerden over hun oplossingen, leerervaring en aanpak. Je hoort hun succes- én hun faalfactoren! Het doel is om van elkaar te leren en mooie initiatieven verder te brengen.
Deze Koploperbijeenkomst combineren we met een actief middagprogramma in ‘De Werkplaats’. Dit is dé plek om samen aan de slag te gaan om verandering in de eigen praktijk verder te brengen. We doen dit door een gevarieerd programma waar leren van elkaar, inspireren en samen netwerkleren centraal staan. Je kunt deze middag kiezen uit een aantal interactieve werksessies.
Lees hieronder verder over het programma en de werksessies of meld je direct aan.
Waar en wanneer
Datum: 13 maart 2025
Tijd: 09.00 -15.30 uur (inclusief lunch)
Locatie: Het Provinciehuis, Visarenddreef 1, 8232 PH Lelystad
Programma
09.00 – 09.30 uur inloop en ontvangst
09.30 – 09.4o uur Plenaire opening door het Actie Leer Netwerk en Flever
09.40 – 10.10 uur Benoeming nieuwe Koplopers voor het ministerie van VWS
10.10 – 12.00 uur In drie rondes in gesprek met de nieuwe Koplopers
12.00 – 12.30 uur Terugkoppeling ochtend en vooruitkijken middagprogramma
12.30 – 13.00 uur Lunch
13.00 – 15.00 uur Werksessie in 2 rondes
15.00 – 15.30 uur Afsluiting en borrel
Werksessies
Ronde 1
De Zorgprofessional van de toekomst
Door veranderingen in de zorg is het belangrijk om te weten welke houding, competenties en vaardigheden de zorgprofessional van de toekomst nodig heeft. In een samenwerking tussen onderwijs en zorg voert het practoraat ‘De zorgprofessional van de toekomst’ van het ROC van Amsterdam en Flevoland praktijkgericht onderzoek uit op dit thema. Wil je hier meer over weten of heb je hier ideeën over? Of wil je zelf meedenken over welke houding, competenties en vaardigheden de zorgprofessional van de toekomst moet hebben?
Schrijf je dan in voor deze werksessie! Jenny Spil, practor van het practoraat ‘De zorgprofessional van de toekomst’, gaat graag samen met jullie aan de slag.
De kracht van datagedreven werken
Wat betekent datagedreven werken eigenlijk? Wat heb je er in de praktijk aan, en hoe kan het je verder helpen? Hoe bereik je maximale data-impact? Heb je nog meer vragen? Stel ze gerust aan Rachel Bwatou, adviseur bij Flever.
Schrijf je snel in voor deze werksessie! Rachel gaat samen met jullie aan de slag en geeft advies over hoe je zelf kunt starten met datagedreven werken.
Systemic Dance – bewegend onderzoeken
Aan de slag zonder woorden, maar met je lijf… Hoe bijzonder is dat? Ben jij iemand die de samenwerking opzoekt in het belang van je cliënt? In deze systemische dansopstelling leer je jezelf uit te drukken zonder te spreken. Je gaat de ratio voorbij, je leert via beweging, systemisch werken en ontdekt hierbij mogelijk frisse en nieuwe inzichten.
Feadan McCall, choreografe & systemisch opsteller, zal deze dag de werksessie faciliteren waarbij mogelijke nieuwe bewegingen worden onderzocht, voor meer verbinding tot samenwerken. Geen zorgen, je hoeft geen danservaring te hebben de bewegingen ontstaan vanzelf, begeleid door de muziek.
Durf eens iets nieuws te proberen en schrijf je in voor deze unieke danssessie van Feaden McCall!
Ronde 2
Wat een mission impossible leek is nu toekomstbestendige zorg!
Met hetzelfde aantal verpleegkundigen 2x zoveel patiënten goede zorg bieden lijkt een Mission (Im)possible. In het Antonius Ziekenhuis zijn ze daar op een creatieve manier in geslaagd. Maaike Ruesen-Sterk, Melanie Oostrom en Gerbrecht van der Meulen vertellen je hier meer over.
Nieuwsgierig geworden, schrijf je in voor deze werksessie en vraag ze het hemd van het lijf.
Tips en trics bij de uitdaging van samenwerken
Hoe mooi is het om samen te werken met interessante partners op het gebied van arbeidsmarktvraagstukken? Maar misschien ervaar je dat ook als een flinke uitdaging. Bezoek dan deze werksessie! Ruth Berns, regiomanager Stedendriehoek, deelt haar ervaringen en nodigt je uit om tips en tricks uit te wisselen.
Werkplaatsen sociaal domein, waar hebben we het over?
In 15 regionale Werkplaatsen Sociaal Domein werken hogescholen, zorg- en welzijnsinstellingen, gemeenten, cliëntenorganisaties en kennisinstellingen landelijk én regionaal samen om vraagstukken in het sociaal domein te verbeteren. Rixt Zijlstra, Associate lector Ouderen en thuis wonen bij Hogeschool Windesheim, vertelt over het actuele programma ‘Versterken samenwerking sociaal domein en medisch domein’. Ook hoor je alles over wat de Werkplaatsen landelijk én in Flevoland nog meer te bieden hebben.
Wil je weten wat wel of niet werkt in de samenwerking tussen het sociaal domein en het medisch domein? Kom dan naar deze sessie.