Stichting team toekomst heeft als ambitie in 2030 alle kinderen in Rotterdam Delfshaven kansgelijk te laten opgroeien. Dit doen ze door nu een kansongelijke aanpak in te zetten om kansgelijkheid te creëren. Dat houdt in dat ze zicht hebben op alle kinderen en gezinnen in de wijk en dat degenen die hulp nodig hebben, dat ook krijgen. Moeders in de wijk worden geselecteerd en opgeleid als social workers. Zij krijgen een betaalde baan en begeleiden gezinnen, hebben hun vertrouwen en hebben een voorbeeldfunctie in de wijk. 

Stichting team toekomst werkt als verlengstuk van de scholen en zorgt dat hulp op het juiste moment bij het juiste gezin komt. Eerst verzachting en regelingen, dan stabiliseren (opvoeding, schulden) en dan opbouwen (opvoeding, opleiding, werk). Stichting team toekomst structureert dit voor de gezinnen én de instanties. De aanpak werkt. Kind voor kind en gezin voor gezin laten we zien dat de aanpak werkt. We combineren een mensgerichte aanpak met een data-aanpak en combineren een kind-voor-kind-aanpak met een top-downstrategie voor alle kinderen in heel de wijk. 

Stem voor de publieksprijs
Naast de prijs van de jury wordt er ook een publieksprijs uitgereikt. Jij kunt stemmen op één van de vijf genomineerden. Wie heeft volgens jou de meeste beweging gecreëerd?
Stem!

Bekijk hier alle genomineerden.